søndag 22. januar 2012

Karmøymarsjen #1 #2 og #3

Storesåtdalen / Olavsvang
I vinter kommer jeg til å legge ut en ny serie med cacher på Karmøy, med temaet "Karmøymarsjen":

Karmøymarsjen er er årlig vårlig marsj fra Kopervik til Skudeneshavn. Traseen er 21 km lang, og tar omlag 7t i jevnt tempo. Den går i variert vakkert lavterreng, med noen fine toppunkt. Selv om toppene ikke er så høye, er landet rundt lavt, og man ser langt, selv med noen få høydemeter. I tillegg til Karmøymarsj-cachene, finnes det mange andre cacher langs traseen, som kan plukkes opp i samme slengen. Cachene kan plukkes opp på mindre runder, og noen kan hentes fra bil. 

I dag plasserte jeg ut 3 cacher:

Karmøymarsjen #1 Karmøyhallen
Denne første cachen, er en nano som ligger ved startpunktet i Kopervik. Karmøyhallen er et idrettsanlegg, med sportshaller, treningssstudio og svømmehall. Den brukes flittig av skoler, foreninger og privatpersoner, og er det største samlede innendørs idrettsanlegget på Karmøy.
Distanse fra start: 0 / 21 km

Eidsbakkane

Karmøymarsjen #2 Eidsbakkane
Eidsbakkane ligger i området ved lysløypene i Liarlund. Her er det gode grusete gangveier   i en runde på 3 km. I tillegg er det gruset opp til Olavsvang, der naturen stiene er smalere.

Dette er et lunt område, som er populære jogge og trillestier året rundt. Stie er en kultursti som har historiske punkter, med små fortellinger fra gamle dager. Se etter stenene.


Distanse fra start: 1 / 21 km

Storesåtdalen
Karmøymarsjen #3 Storesåtdalen

I Storesåtdalen går traseen over i mer uberørt natur, der man tråkker over myrer og i små skogholt. På enkelte partier kommer også lyngheiene til sin rett, og tro det eller ei. Her går man langs et av Karmøys 3.høyeste fjell (!) Det er laget til mange plankebroer i området, men i våte tider, kan godt skotøy være nyttig. 
Distanse fra start: 4 / 21 km



Disse 3 cachene kan taes som en rundtur på ca. 2 timer. Les om utplasseringen på Goturen, eller se / trykk på kart for rundtur under:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar